UWAGA! Strona korzysta z plików cookies przy statystykach i logowaniu. Pliki te pomagają w funkcjonowaniu strony. "Ciasteczka", których używamy są bezpieczne i nie mają szkodliwego wpływu na Twój komputer. Odwiedzając nasz serwis zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności
rejestracja zakończona
 
  REGULAMIN PLAN DZIAŁAŃ TERMINARZ NAGRODY MATERIAŁY FAQ FILMY WYNIKI PATRONI KONTAKT  
 
Materiały
ABC ŻYWNOŚCI EKOLOGICZNEJ

Naturalne kontra schemizowane
Aromat identyczny z naturalnym, sztuczny kolor jak z palety Dekorala, woda i napój gotowy. I tak rok po roku w organizmie kumulują zjadane wraz z pożywieniem substancje chemiczne. Przekonaj się, że dla własnego zdrowia warto jak najczęściej sięgać po ekożywność, a także jak najwięcej wiedzieć na jej temat.

Mądre powiedzenie głosi, że jesteś tym, co jesz. Dobrze jest zdawać sobie sprawę, że jeśli zwykle odżywiasz się produktami wysoko przetworzonymi, to Twój organizm jest jak składowisko odpadów chemicznych. Efektem tego mogą być alergie, a także uczucie ciągłego zmęczenia i braku entuzjazmu.

Z artykułów dowiesz się m.in., co to jest ekożywność, czym różni się od żywności konwencjonalnej i na czym polega jej wartość zdrowotna. W sklepach jest obecnie wiele produktów oznaczanych jako "ekologiczne", "naturalne" bądź "zdrowe" - warto więc wiedzieć, jak rozpoznać, które z nich rzeczywiście pochodzą z certyfikowanych upraw. Dowiedz się również, dlaczego "ekologiczne" znaczy "nowoczesne" oraz jaki wpływ na środowisko ma rolnictwo ekologiczne.

Zobacz:
- www.aktywniepozdrowie.pl/dowiedzsiecojesz/rolnictwoekologiczne
- www.rolnictwoekologiczne.org.pl

 
PATRONI: | | | | | | |
PARTNERZY: